Raskidi ugovora i odustajanje od zahtjeva za mjeru Očuvanje radnih mjesta

Raskid ugovora koristite kada ne želite nastavljati zahtjev mjesec-za-mjesec (za zahtjeve koji imaju tu opciju) ili ako želite vratiti dobivenu potporu i u cjelosti raskinuti ugovor.

Kroz Dopunu zahtjeva pošaljite „Odustajanje od zahtjeva“.Odustajanje je moguće ako zahtjev nije predan u prethodnom razdoblju koje je zatvoreno za odustajanje (jer je nastala obveza predaje dokaza o isplati plaća i napravljen je Ugovor). U tom slučaju morate zatražiti Raskid ugovora o čemu možete pročitati informacije u ostatku ove stranice. Sustav automatski zaključuje da li vam je dostupna opciju „odustajanje“ ili „raskid ugovora“.Označite "Odustajem od zahtjeva" i pošaljite Dopunu.

U prikazu Moji zahtjevi, uz zahtjev od kojega ste odustali stajati će oznaka [OTKAZAN]


Kroz Dopunu zahtjeva pošaljite „odustajanje od zahtjeva“ za zahtjev od kojega želite odustati tj. poništiti ga. Nakon toga pošaljite novi zahtjev.VAŽNO:
Ako se više ne primaju zahtjevi za razdoblje u kojemu ste predali neispravan zahtjev, nemojte napraviti odustajanje od zahtjeva već putem obrasca za upite zatražite izmjenu netočnih podataka. Ako odustanete od tog zahtjeva, novi zahtjev predati će te u novom razdoblju i izgubiti pravo na potporu za razdoblje kada ste predali prvi (neispravan) zahtjev.

VAŽNO: Jednom kada napravite odustajanje ili raskid nećete moći predavati dopune i dokaze po tom zahtjevu. Ispunite sve obveze po tom zahtjevu (najvažnije je dokazi o isplati plaća) prije nego zatražite raskid/odustajanje.

Da, možete zatražiti raskid ugovora za buduće razdoblje. Dva su načina:

  • ako upravo predajete obvezni dokaz o isplati plaća za mjesec za koji ste primili potporu – pošaljite dokaz o isplati plaće i istovremeno označite da tražite raskid ugovora. U polju "Razlog dopune zahtjeva" objasnite da tražite raskid za buduće razdoblje  • ako ste već poslali dokaz o isplati plaća a želite raskinuti Ugovor (za buduće razdoblje) – koristite Dopunu zahtjeva i zatražite raskid. U polju "Razlog dopune zahtjeva" napišite da tražite raskid za buduće razdoblje.NAPOMENA:
Ako zahtjev nije u razdoblju obveze predaje dokaza o isplati plaća, tada će dostupna opcija u Dopuni zahtjeva biti "Odustajanje od zahtjeva". Označite "Odustajanje" i pošaljite dopunuVAŽNO: Jednom kada napravite odustajanje ili raskid nećete moći predavati dopune i dokaze po tom zahtjevu. Ispunite sve obveze po tom zahtjevu (najvažnije su dokazi o isplati plaća) prije nego zatražite raskid/odustajanje.

Dva su načina:

  • ako upravo predajete obvezni dokaz o isplati plaća za prethodno razdbolje za koje ste primili potporu – pošaljite dokaz o isplati plaće i istovremeno označite da tražite raskid ugovora. U polju "Razlog dopune zahtjeva" objasnite da želite vratiti do sada zaprimljene uplate (sve ili za dio mjeseci).  • ako ste već poslali dokaz o isplati plaća, a želite raskinuti ugovor za prethodno razdoblje – koristite Dopunu zahtjeva i zatražite raskid. U polju "Razlog dopune zahtjeva" napišite da tražite raskid za prethodno razdoblje i naznačite za koji mjesec/mjesece.Ne, odustajanje od produženja predajte nakon što se ispunili sve obveze o predmetnom zahtjevu poput dokaze o isplati plaća, mjesečnu evidenciju radnog vremena ako ste korisnik mjere SRV...

Prethodno razdoblje su mjeseci za koje su isplaćene potpore.

Buduće razdoblje je mjesec za koji još nisu isplaćene potpore.

Poslodavac je dužan vratiti zaprimljene uplate na ime potpore za mjesec/mjesece za koje je zatražio raskid. Nema drugih posljedica.

Morate odustati od ili zatražiti raskid ugovora za odbijeni zahtjev putem DOPUNE ZAHTJEVA.

Pronađite u pregledu Moji zahtjevi odbijeni zahtjev i kliknite na gumb DOPUNA ZAHTJEVA.U Dopuni zahtjeva označite "Odustajem od zahtjeva", ili "Želim raskinuti ugovor" i pošaljite dopunnu. Nakon toga može predati novi zahtjev za istu mjeru.

Da, zatražite poništenje odustajanja/raskida za konkretni zahtjev putem ovog obrasca. U poruci navedite ID zahtjeva.

Nakon poništenja odustajanja/raskida, opet će vam biti dostupna funkcija predaje dokaza/dopuna.

Tržište rada na dohvat ruke

Ne propusti priliku, prijavi se

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Uvjetima korištenja i politikama privatnosti.